Statsmaktens statistik saknar värde!

Brottsförebyggande rådet ( Brå ) anklagas nu för att utföra partisk forskning och ändra resultat som inte faller cheferna i smaken. Enligt SvD som tagit del av en studie från Linköpings universitet har Brå:s rapporter censurerats eller ”tillrättalagts” på grund av politisk press.

Detta riskerar att utlösa en enorm dominoeffekt då många polisiära och sociala åtgärder som grundat sig utefter statistik från Brå nu visar sig var felaktig, de politiska signalerna som legat till grund för fusket bör rimligt och logiskt sett ha kommit från vår sittande regering.

Vem / vilka skulle annars kunna tänkas vinna något på att ”brottsligheten tonas ned och dämpas i media”?

Visst har så väl SVT som Expressen, Aftonbladet, DN, GP och som tidigare nämnda SvD reagerat över detta men någon direkt medial storm blev det ju inte.

Föga överraskande då Göteborgs universitet 2005 listade svenska journalisters partisympatier vilka visade att hela 41 procent av Sveriges journalister har MP som ”favoritparti” och hela 70 procent av våra journalister tyr sig till ”rödgröna partier”!

Bland SR:s journalister så röstade hela 54 procent på MP, hos SVT var motsvarande siffra 52 procent!

Med detta i åtanke är det föga överraskande att Brå:s så kallade ”politiskt tillrättalagda” statistik samt censurerade fakta inte får större utrymme i media.

Nu är det ju i ärligheten namn inte bara Brå som förtiger och censurerar bort det som statsmaktens ansvariga vänsterpolitiker finner besvärande.

Detta beteende är idag mer regel än undantag från vår polisledning då brottslingars signalement i princip alltid förtigs, samma sak finner den som vill granska orsakerna till skolans problem.

Nyligen så visade till exempel den så omtalade Pisa undersökningen av svenska elevers kunskapsnivå i jämförelse med andra länder att vår skola nu plötsligt ligger över OECD-genomsnittet!

Det låter ju bra men man undrar ju då vad som har hänt, hur kan den svenska skolan på bara ett år lämna den absoluta botten och nu visa upp ett bättre resultat än genomsnittsskolan inom OECD:s medlemsländer?

Jo den svenska skolledningen har helt enkelt valt att plocka bort cirka 11 procent av eleverna ( det vill säga våra utlandsfödda elever ) från de nationella kunskapsproven, och visst när den svenska skolan och dess elevers kunskapsnivå då jämförs med andra länders skolresultat så blir ju dessa ganska bra.

Märkligt att man inte tänkt på detta innan, jag menar om man alltid plockar bort lågpresterande elever, arbetslösa personer, långtidssjuka, kriminella, bidragsberoende människor och brottsoffer samt alla mord, skjutningar, våldtäkter, sprängningar och bilbränder med mera från all statistik så blir ju det svenska samhället tämligen perfekt och problemfritt.

Varför praktiserar inte våra beslutsfattare denna metod fullt ut?